Üdvözöljük a Klímadialógus Fórumon!

E honlapot azért hoztuk létre, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatos tudományos és szakmapolitikai információk cseréjét elindítsuk. Célunk egy olyan szakmai hálózat életre hívása, mely az éghajlatpolitikával kapcsolatos partnerség fórumaként szolgálhat.

A Klímadialógus Fórum egy szakértői véleménycserélő és egyeztető platform, mely az éghajlatváltozás várható hatásaival, a megelőzéssel, a felkészüléssel; az alkalmazkodással és a szemléletformálással összefüggő kérdésekben indít el vitákat.

Szándékaink szerint a Klímadialógus Fórum egyrészt a hazai éghajlatpolitika elsődleges szakmai véleményezői hálózataként működhet; (pl. kapcsolódó tárgyalási álláspontok, stratégiák, jogszabály-tervezetek, stratégiák, koncepciók véleményezése). Másrészt a Klímadialógus Fórum a kidolgozás alatt álló második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia nyílt tervezésének, egyeztetésének is eszköze; a Stratégia kiemelt jelentőségű témáiról, az alkalmazkodásról (adaptációról), az éghajlatváltozás megelőzéséről (mitigációról) és a társadalmi szemléletformálás kérdéseiről a Klímadialógus Fórum biztosít teret a szakmai vita számára. A honlapot a Magyar Földtani és Geofizikai Intézeten belül működő Nemzeti Alkalmazkodási Központ üzemelteti, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Zöldgazdaság Fejlesztéséért, Klímapolitikáért és Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Helyettes Államtitkársága felügyelete mellett.

A Klímadialógus Fórum céljáról és használatáról bővebben ide kattintva tájékozódhat. Kérjük, regisztráljon és vegyen részt a szakmai eszmecserében!

Jó beszélgetést, konstruktív eszmecserét kívánunk!

Bejelentkezés