Mitigáció

Az éghajlatváltozás kockázatainak csökkentése (mitigáció): kényszer és lehetőség

Alapvető nemzetstratégiai érdekünk, hogy megfelelő – a versenyképesség, a technológia-váltás és az éghajlatvédelem szempontjainak kiegyensúlyozott figyelembevételén nyugvó – magyarországi dekarbonizációs tervvel készüljünk az európai dekarbonizációs tehermegosztásra.

A klímaváltozás elleni harc a gazdasági növekedés hajtóereje lehet?

( Hozzászólások száma: 1 )

Az ENSZ 2014. szeptemberében tartott, New York-i klímacsúcsán mutatták be a The Global Comission on the Economy and Climate tanulmányát. Az Új éghajlat gazdasági jelentés (The New Climate Economy Report) szerint a globális felmelegedés elkerülésére hozott intézkedések az általánosan elfogadott feltételezéssel szemben nem visszavetnék, hanem hosszú távon serkentenék a gazdaság növekedését.

Fórum: 

Véleményezésre: EU Zöld Könyv a klíma és energiapolitika 2030-ra szóló kereteiről (határidő: jún.24.)

( Hozzászólások száma: 1 )

Az Európai Bizottság Zöld Könyvet dolgozott ki a klíma és energiapolitika 2030-ra szóló keretéről. Részletes információk az ezen a linken találhatók. Június 24-ig bezárólag várjuk szakmai javaslataikat a klíma- és energiapolitika 2030-as keretéhez kapcsolódó magyar álláspont kialakításához.

Fórum: 

Véleményezésre: szén-dioxid leválasztás és tárolás európai jövője (határidő: júl.2)

( Hozzászólások száma: 1 )

Az Európai Bizottság 2013. július 2-i határidővel nyilvános konzultációra bocsátotta a szén-dioxid leválasztás és tárolás (CCS) európai jövőjéről szóló közleményt. Részletes információk ezen a linken találhatók. A magyar álláspont kialakításához várjuk a szakértői véleményeket.

Fórum: 
Feliratkozás RSS - Mitigáció csatornájára

Bejelentkezés